Vill du bli vår nya taltidningsstödperson i Åboland eller Vasa?

6.3.2023 uppdaterad 9.3.2023

Genom att installera taltidningsspelare/appar och lära ut hur de används hjälper du personer med synnedsättning att vara delaktiga.    

Äldre man med hörlurar lyssnar på något från sin telefon och har ett nöjt leende på läpparna.

Förbundet Finlands Svenska Synskadade (FSS) söker två pålitliga och tekniskt kunniga taltidningsstödpersoner för personer med synnedsättning i Åboland och i Vasa med omnejd.

I arbetet betonas den mänskliga kontakten. Till dina uppgifter hör bl.a. installering av olika taltidningslösningar och undervisning i hur de används, samt rapportering om och bokföring av förändringar i prenumerationer. De flesta uppdragen görs via hembesök/ handledning via telefon, men gruppundervisning kan också förekomma.

Arbetet är uppdragsbaserat och koordineras av FSS talpublikations- och systemansvariga.

Vi erbjuder utbildning för hanteringen av olika hjälpmedel samt undervisningsmetoder för personer med synnedsättning. Jobbet lämpar sig för dig som är självständig, tålmodig, har goda sociala färdigheter och tillgång till bil.

Ersättning sker på timbasis (20,50 €/h) och vi betalar km-ersättning enligt statens resereglemente för användning av egen bil 0,53€/km. Uppdragen kan även skötas via eget företag mot en något högre ersättning.

Är du intresserad? Skicka då din ansökan och CV senast den 31.03.2023 till FSS kommunikationschef Henrika Mercadante per e-post till adressen: henrika.mercadante@fss.fi. Vid frågor vänligen kontakta talpublikations-och systemansvariga Niklas Finnäs per e-post niklas.finnas@fss.fi eller telefon 050-4600 409, mån-tors kl. 10-16.