Syntolkat program på Yle Arenan

På Yle Arenan hittar du olika syntolkade serier på både finska och svenska.

YLE:s syntolkningssymbol.

Nedan har vi lyft fram fem olika serier på svenska. Du hittar fler program på Yle Arenan.

Sommaren -85

Välkommen tillbaka till 1980-talet och det lilla samhället Braxinge. En tid där solarier var ofarliga, musiken var cool och frisyrerna yviga. Vi möter Barbro som kämpar för att sätta sitt Braxinge på kartan med Den stora korvfesten, hennes dotter Åsa som kämpar för att hålla sitt löfte, utan mamma Barbros hjälp, till sin 15-åriga dotter Lena. Det som väver dem samman förutom blodet i deras ådror är längtan efter något annat. En svensk dramakomedi om tre generationer kvinnor.

Länk till serien:

https://arenan.yle.fi/1-50620060

Tunna blå linjen

Drama om livet i blåljusens skugga. Hur klarar man av att i sitt jobb dagligen möta våld, hat, utsatthet och smärta och samtidigt förbli en hel och älskande människa? SVT:s nya stora dramaserie Tunna blå linjen handlar om Sara, Magnus, Jesse, Leah, Dani och Faye som alla valt att bli poliser. De kämpar med att få ihop sina tuffa jobb med privatliv och relationer. Deras arbetsplats är gatorna i Malmö, en stad med många sidor. I rollerna: Amanda Jansson, Oscar Töringe, Gizem Erdogan, Per Lasson, Anna Sise, Sandra Stojiljkovic. Serien är skapad av Cilla Jackert som också är seriens huvudförfattare. För huvudregi svarar Sanna Lenken.

Länk till serien:

https://arenan.yle.fi/1-50706817

Jakten på en mördare

Om Sveriges skickligaste spaningsgrupp som löste flera kvinnomord.

Jakten på en mördare bygger på Tobias Barkmans reportagebok om en av Sveriges skickligaste mordspanare. Serien tar sitt avstamp i mordet på tioåriga Helén Nilsson i Hörby 1989, ett fall som inte bara skakade Skåne utan hela Sverige. Jakten på en mördare är historien om Per-Åke Åkesson (Anders Beckman), Monica Olhed (Lotten Roos) och den spaningsgrupp som löste flera kvinnomord i nordvästra Skåne och till slut även det olösbara fallet med Helén.

Länk till serien:

https://arenan.yle.fi/1-50654652

White wall

I en gammal gruva i norra Sverige har bygget av världens största slutförvaringsplats för kärnavfall nått slutrakan. Under schaktningsarbetet inträffar emellertid en oväntad explosion 700 meter under markytan. Vid undersökningen av olycksplatsen hittar man en bit vit vägg inne i det flera miljarder år gamla urberget, och den verkar fortsätta i all oändlighet. Det går inte att hitta en logisk förklaring på fyndet. Man bestämmer sig för att hemlighålla saken tills mysteriet är löst. I rollerna: Aksel Hennie, Vera Vitali, Eero Milonoff, Ardalan Esmaili, Anna Paavilainen, Mattias Nordkvist. Regissörer: Aleksi Salmenperä, Anna Zackrisson. Huvudmanusförfattare: Mikko Pöllä. Ansvariga producenter: Roope Lehtinen, Sonja Hermele och Alexander Tanno. Produktion: Fire Monkey Oy och Nice Drama AB.

Länk till serien:

https://arenan.yle.fi/1-50692387

Måste gitt

Smågangstern Metin är tillbaka och försöker ordna upp sitt liv.

I slutet av långfilmen Måste gitt (2017) åkte smågangstern Metin in i fängelse på grund av fejkklockor från Kina. Hans dagbok som publicerades sålde knappt 200 exemplar, och blev inte riktigt den succé som han och bokförläggaren Puma hoppades på. Nu är Metin tillbaka i Jordbro, på ruta ett. Han försöker ordna sitt liv och inte falla tillbaka i sina gamla hjulspår. Men det är svårt, och han kan inte ens få ett vanligt jobb. Syntolkad version.

Länk till serien:

https://arenan.yle.fi/1-50618397