Verksamhetskalender 2024

Här hittar du alla evenemang för våren-sommaren 2024

I denna kalender är alla våra evenemang för föreningens medlemmar listade. Verksamheten består i grund av de regelbundna måndagsträffarna som ordnas två gånger per månad samt av aktivitetsgrupperna Styrka & Balans och Vattengymnastik. Lika essentiella är våra kulturevenemang - teatrar och musikkonserter som vi besöker. Ett kulturdeltagande som blivit en klassiker i vårt schema är Raseborgs sommarteater.

På måndagsträffarna möts våra medlemmar över kaffe (på varannan träff även lunch) och oftast ett tema. Temat kan variera från historia till kultur och natur eller första hjälpen. Eller något däremellan. Träffarna som är kostnadsfria ordnas på följande två adresser:

•    KansliHörnan. Parisgränden 2A 1, 00560 Helsingfors
•    Folkhälsans Seniorhus, musiksalen. Mannerheimvägen 97, 00280 Helsingfors

Observera anmälan till träffarna gärna en vecka på förhand.


KALENDER 2024

Måndag 15.1 kl.13-15, KansliHörnan.
Vårterminens första träff, öppen diskussion och bingo med Monica Andersson. Kaffeservering.

Måndag 29.1 kl.13-15, Folkhälsans Seniorhus, musiksalen.
Andreas Höglund (ny it-ansvarig på FSS) / Andreas presenterar sig och presenterar olika hjälpmedelsalternativ och svarar på tekniska frågor. Sopplunch och kaffeservering.

Måndag 12.2 kl.13-15, KansliHörnan.
Johanna Meriläinen (FSS) / Fysioträff, rörelse och motion med fysiska övningar. Kaffeservering.

Måndag 26.2 kl.13-15, Folkhälsans Seniorhus, musiksalen.
Litteraturträff / Förlagsadministratör Josefin Öst från Förlaget kommer och berättar om Förlagets ljudboksproduktion och samarbetet med Celia biblioteket. Även ljudprov från ljudböcker utlovas. Sopplunch och kaffeservering. Sopplunch och kaffeservering.

Söndag 3.3 kl.17, Kulturhuset Karelia "Skuggor från Ekåsen". Gemensam busstransport med start från Kiasma kl.13:25. Middag på restaurang Harolds vid ankomst kl.15. Efter teaterföreställningen busstransport tillbaka till Helsingfors. Evenemanget samordnat med östra och västra Nylands synskadade.

Måndag 11.3 kl.13-15, KansliHörnan.
Stefan Andersson / Skivråd. Kaffeservering.

Måndag 25.3 kl.13-15, Folkhälsans Seniorhus, musiksalen.
Monica Andersson / Frågesport. Sopplunch och kaffeservering.

Måndag 8.4 kl.16-18, KansliHörnan.
Christian Holmqvist / Musikträff. Kaffeservering.

Årsmöte 9.4 kl.18, Parisgränden 2A 1.

Måndag 22.4 kl.13-15, Folkhälsans Seniorhus, musiksalen.
Riikka von Martens / Helsingforshistoria. Sopplunch och kaffeservering.

Måndag 6.5 kl.13-15, KansliHörnan.
Henrik von Martens / Kaffepicknick i arabiastrandens park. Kaffeservering.

Måndag 20.5 kl.13-15, Folkhälsans Seniorhus, musiksalen.
Henrik von Martens / En skogsupplevelse inomhus, föreläsning om naturen. Sopplunch och kaffeservering.

Lördag 8.6 Skärgårdsdag på Pentala i Esbo skärgård. Transport med vattenbuss till och från. Besök på museet, promenad på naturstigen samt mat på restaurangen.

Måndag 3.6 kl.13-15, KansliHörnan.
Monica Andersson / Glass och frågesport, vårterminens sista träff. Kaffe och glass servering.

Lördag 20.7 Raseborgs Sommarteater (preliminärt).

Aktuellt

Här kan du lyssna till föreningens 50-års historik i uppläst form, från pärm till pärm. Ljudutgåvan kommer också till Daisy-spelarna i elektronisk form samt CD-utgåva.

I år infaller årsmötet tisdagen den 9 april kl.18 på Parisgränden 2A 1 (mao. vid föreningens verksamhetscenter).

Här kan du i textform ta del av föreningens fina 50-års historik som utkom i slutet av året 2023. Redaktör är Stefan Andersson. Om du är intresserad av den tryckta upplagan eller av historiken i inläst ljudform var vänligen i kontakt med kansliet.

Kansliet har telefontid måndagar, tisdagar och onsdagar kl. 10-13. DS kan också vara anträffbar andra tider enligt överenskommelse.

Föreningens höstmöte återvalde enhälligt Petri Nokkala till styrelsens ordförande för år 2024. Mötet återvalde också Camilla Hellstedt till ledamot i styrelsen för perioden 2024-2025. Ny i styrelsen är Johan Sundholm, också för perioden 2024-2025. För återstående mandatperioden 2023-2024 av avlidne styrelseledamot Kenneth Ekholm valdes enhälligt Tessa Bamberg som ställde upp för ledamotsposten. Övrig styrelseledamot är Monica Andersson. Camilla Hellstedt återvaldes till viceordförande och Stefan Andersson återvaldes till kassör för år 2024.