Föreläsningar och erfarenhetstalare

FSS erbjuder kostnadsfria föreläsningar och informationstillfällen till skolor och högskolor, pensionärsföreningar, samarbetsparter med mera.

Siluett av man och kvinna med varsin ledarhund i sele.

FSS har färdiga föreläsningspaket bestående av olika teman, så som rehabilitering, synhälsa, punktskrift, IT för synskadade och mycket mera. Föreläsningarna hålls av sakkunniga vid FSS och föreläsningarna kan även kombineras med talturer från FSS erfarenhetstalare (mer information om erfarenhetstalare längre ner på sidan).

Föreläsningar kan hållas digitalt eller fysiskt enligt överenskommelse. Vi har även möjlighet att erbjuda skräddarsydda informationspaket för olika behov.

Är du eller din organisation intresserad av att höra mera om synskadefrågor? Tveka inte att ta kontakt med någon av FSS rehabiliteringsrådgivare för att diskutera alternativ och önskemål!

Personer med synnedsättning berättar

FSS erfarenhetstalare är personer som själva har en synnedsättning. Erfarenhetstalare informerar om vad det innebär att leva med ett synhandikapp i dagens samhälle. Erfarenhetstalare är populära gäster på t.ex. arbetsplatser, skolor, daghem, föreningssammankomster med mera.

Vill du boka in en erfarenhetstalare? Ta kontakt med FSS rehabiliteringschef Johanna Meriläinen, tel. 050 341 0010, e-post: johanna.merilainen(a)fss.fi.