Kvinna med vit käpp

Vill du veta något om synskador eller synskadade? Vad innebär det att leva med en synnedsättning? Hur upplever man det? Om du inte hittar svaret på din fråga här kan du kontakta oss. 

Sex stycken glada golfare och en ledarhund

Förbundet Finlands Svenska Synskadade rf har sju distriktsföreningar med verksamhetscentrum i Jakobstad, Vasa, Åbo, Mariehamn, Ekenäs, Helsingfors och Borgå.

FSS lediganslår befattningen som rehabiliteringschef

Som rehabiliteringschef ansvarar du för planering, uppföljning och utveckling av FSS rehabiliteringsverksamhet. Du leder ett team på fyra rehabiliteringsrådgivare och ansvarar för personaladministrativa ärenden. Till arbetet hör att sköta ansökningar och redovisningar i anslutning till kursverksamhet och finansiering. Intressebevakning är en del av arbetsbilden.

Behörighetskrav är högskoleexamen inom hälso- eller sociala området. Kännedom om den sociala sektorn räknas som merit. Vi uppskattar även ledarskapserfarenhet eller studier inom ledning.

Friidrottstävlingarna

FSS verkar för att Finlands svenskspråkiga synskadade skall uppnå full samhällelig delaktighet och jämlikhet. Förbundets serviceutbud och intressebevakning utgör en del av den tredje sektorns insatser för ett tryggare och mer jämlikt samhälle.

Man och kvinna som lagar mat

En synnedsättning kommer oftast som en chock för de flesta. Med rätt form av rehabilitering, hjälpmedel och information kommer du att ha en fortsatt god livskvalitet.

Illustration av glaukom

Information om de vanligaste ögonsjukdomarna i Finland och illustrationer för hur de upplevs.

Samarbetspartner och understödare

Logo: Med stöd av Veikkaus intäkter.
Finlands DAISY-konsortium logo
Kolibre logo
Prenumerera på Startsidan innehållsflöde