Händelser i föreningen

Medlemsträffar och evenemang.

Kansliet

Föreningens utrymme KansliHörnan finns i första våningen på adressen Parisgränden 2 A 1, ingång via förbundet FSS dörr med förbundets summer. Telefontiden är måndag – onsdag klockan 10 – 13. Det går som tidigare att sända sms, tala in på svararen eller sända e-post till kansliet. Obligatoriska anmälningar till medlemsträffar och evenemang kan göras till kansliet per telefon 0400-269553 eller per e-post kansliet@ssmn.fi

Vi förbehåller oss för förändringar och annulleringar med kort varsel gällande medlemsträffar och evenemang om så är nödvändigt med tanke på coronarestriktioner och säkerhetsföreskrifter denna höst. Föreningens styrelse uppdaterade den 12.10.2020 medlemsträffarnas säkerhetsföreskrifter vilket betyder att tvättning eller desinficering av händerna är obligatoriskt och användningen av munskydd är önskvärt. Föreningen erbjuder desinficeringsmedel samt vid behov engångsmunskydd under träffarna. Vi beaktar säkerhetsavstånd samt önskar att deltagare som har influensaliknande sjukdomssymtom inte deltar i evenemangen med tanke på andras säkerhet. Från och med den 15.11.2020 begränsar vi deltagarantalet till 10 anmälda personer på våra träffar och evenemang.

Måndagsträffar

Tills vidare ordnar vi de flesta måndagsträffar i FSS utrymmen på Parisgränden 2 A 1.

Måndagen den 2.11 kl 13 - 15 kommer skådespelare Riko Eklundh och berättar intressanta historier om gamla föremål och släktklenoder, som finns i hans ägo. Riko tar också med sig exemplar av sin bok ”Flickan skall uppleva historia”, som baserar sig på hans farmors dagböcker, och som du kan köpa på träffen. Obs! Träffen hålls denna gång på Yrkeshögskolan Arcada, Jan-Magnus Janssons plats 1 i Arabiastranden, och vi träffas utanför huvudingången senast kl 12.45. Kaffeservering med tilltugg. Obs datumet för anmälning! Obligatorisk anmälning till kansliet senast den 26.10.

Måndagen den 23.11 kl 13 – 15 ordnar vi Lillajulsbingo med vinster i FSS konferensrum, Parisgränden 2 A 1. Kaffeservering med tilltugg. De tio först anmälda medlemmarna ryms med och den obligatoriska anmälningen ska göras senast den 18.11.

Måndagen den 7.12 kl 13 – 15 är temat Julfirandet. Vi spelar julmusik och serverar glögg med julstjärnor och pepparkakor i FSS konferensrum, Parisgränden 2 A 1. De tio först anmälda medlemmarna ryms med och den obligatoriska anmälningen ska göras senast den 2.12.

Övrigt

Torsdagen den 29.10 kl 17 ordnar vi en Oktoberfest med korv- och ölservering samt musikprogram med Christian Holmqvist, som hålls på Parisgränden 2 A 1. Obligatorisk anmälning till kansliet senast den 26.10.

Blindveckan firas den 8 – 15.11 och i samband med den ordnar vi en kvällsträff onsdagen den 11.11 kl 18 – 20 med riksdagsledamot Veronica Rehn-Kivi som gäst. Hon diskuterar kring temat ”En fungerande vardag för alla”. Oscar Ohlis, socialpolitisk sakkunnig från FSS, deltar också i träffen. Obs! Diskussionstillfället hålls denna gång på Yrkeshögskolan Arcada, Jan-Magnus Janssons plats 1 i Arabiastranden, och vi träffas utanför huvudingången senast kl 17.45. Kaffe- och téservering med tilltugg. Obligatorisk anmälning till kansliet senast den 3.11.

Måndagen den 16.11 kl. 18 har vi reserverat biljetter till Svenska teaterns föreställning Tove Jansson-visdiktaren med Emma Klingenberg. Föreställningen är flyttad från Amos-scenen till Stora scenen på grund av säkerhetsrestriktioner. Biljettpriset är 15 euro för medlemmar och anmälningen ska göras till kansliet senast den 29.10.

Folkhälsans vattengymnastik med anmälda medlemmar hålls på fredagar kl 10 i Folkhälsanhuset i Brunakärr, Mannerheimvägen 97. Styrka och balans-gruppen har startar igen med anmälda medlemmar på torsdagar kl 14 i Folkhälsanhuset i Brunakärr, Mannerheimvägen 97.

FSS samlar in tillsammans med NKL synskadades upplevelser beträffande synskademärket, som finns på webbplatsen: https://fss.fi/sv/artiklar/anvander-du-synskademarket .Gå gärna in och svara på enkäten om du har möjlighet.

Du kan nu lyssna på det svenskspråkiga informationspaketet om coronaviruset som Social- och hälsovårdsministeriet delat ut i ett medborgarbrev till alla hushåll genom att ringa numret 09 3960 4722. Samtalspriset följer operatörens normala prissättning för telefon- eller mobiltelefonsamtal.

Du som är på Facebook får gärna gilla vår sida Svenska synskadade i mellersta Nyland r.f. där vi också delar ut information, som du kan ha nytta och glädje av.

Föreningen önskar alla medlemmar, deras anhöriga och övriga samarbetspartners en bra fortsättning på hösten!

Sköt om er!

Föreningens kontaktuppgifter

 

Distriktssekreterare Ira Grandén

Parisgränden 2 A 1, 00560 Helsingfors
Telefon  0400 269553
e-post:   kansliet@ssmn.fi

Föreningen har telefontid måndag-onsdag klockan 10.00 – 13.00
Övriga tider kan man lämna ett meddelande i svararen.

Aktuellt

Kvällsevenemang "En fungerande vardag för alla" onsdagen den 11.11 kl 18 - 20 med riksdagsledamot Veronica Rehn-Kivi.

Kallelse till föreningens höstmöte den 21.11.2020 kl 10.30 på restaurang Perho, Perhogatan 11, Helsingfors.

Nu har medlemmar och övriga en bra chans att berätta om sina tankar gällande föreningsverksamheten i regionerna och vad som är speciellt viktigt för våra medlemmar och övriga synskadade som tar del av våra tjänster i Svenskfinland.

Enkätens frågor finns i webbartikeln och kan besvaras per e-post till camilla.blomstedt@fss.fi, eller via samma artikel  genom google forms-enkäten med samma frågor:

https://fss.fi/aktuellt/vad-betyder-synskadeorganisationen-dig

 

 

Styrka och balans-gruppen med anmälda deltagare träffas på torsdagar kl 14 i Folkhälsanhuset i Brunakärr, Mannerheimvägen 97, ingång via ytterdörren invid gymnastiksalen. Deltagarna skall ta med sig egna underlag eller badhandduk att ha på underlaget.

Folkhälsans vattengymnastik har kört igång igen med vissa säkerhetsrestriktioner och med samma deltagare som på våren. Vattengymnastiken hålls varje fredag kl 10 i Folkhälsanhuset i Brunakärr, Mannerheimvägen 97, med ingång från innergården.