Ålands handikappförbund deltar i Prideparaden 27 augusti

Ålands Handikappförbund deltar tillsammans med alla sina medlemsföreningar i Prideparaden. Kom med du också!

Lördagen 27 augusti går årets prideparad genom staden och Ålands Handikappförbund kommer att delta.
Vi välkomnar alla våra medlemsföreningar, deras verksamhetsledare, styrelsemedlemmar, medlemmar och deltagare, att haka på och paradera med oss.

Paraden startar kl. 16 vid torget i Mariehamn, uppvärmning och samling börjar kl. 15 men det går bra att ansluta när det passar.
Sedan går tåget längs torggatan i riktning mot Handicampen, för att svänga upp mot Ålandsvägen mellan Eckerö Linjen och Andelsbanken.
Vi tar Ålandsvägen till trafikljusen och följer sedan Storagatan hela vägen ner till Pommern där det blir uppträdanden och de som vill kan umgås i Engelska parken.

Om ni har egna flaggor eller vimplar med logo så ta gärna med dem, så det syns att föreningen är med!

Ingen föranmälan behövs, Handikappförbundet skickar ut information när de vet vilket nummer de får. Meddela gärna Ålands synskadades kansli om du deltar så vi vet ungefär hur många som deltar från oss. Kom med och var en bit i Handikappförbundets regnbågspussel!

Aktuellt

På Åland hålls varje år i september en tre dagar lång skördefest som har blivit en given högtid för såväl ålänningar som turister. Skördefesten är en unik möjlighet att åka runt på hela Åland och besöka gårdar och gårdsföretag. Kom med och besök vackra Åland!

Onsdagen den 26 oktober, finns möjligheten att besöka Iris hjälpmedelsföretag i Enskede. Iris säljer hjälpmedel för synskadade på svenska marknaden. På resan kommer vi även att besöka synskadeföreningen i Norrtälje.

Under hösten och våren ordnar föreningen olika aktiviteter, nedan planen för hösten. Vill du göra nåt annat, ta kontakt med oss!

Ankaret håller sommarstängt efter midsommar fram till 7 augusti. Mejl läses sporadiskt under tiden. Vid brådskande ärenden kontakta ordförande på telefon 04575300977. TREVLIG SOMMAR 

Ålands Synsakdade ordnar återkommande aktiviteter under vår och höstterminerna. Alla dessa aktiviteter är gratis och vi tar gärna emot förslag på andra aktiviteter som ni är intresserade av!

Ålands Synskadade ordnar subventionerad fotvård för sina medlemmar, både ordinarie och stödjande, några gånger per termin.

Vår fotvårdare heter Heidi Hanses-Teirfolk och jobbar tillvardags på Sunda Foten. Sunda foten kommer till verksamhetscentret Ankaret ett par gånger per termin. Du bokar ditt besök via kansliet på telefon 04573438950. Ett besök kostar 20 euro, du kan betala kontant, med kort eller få faktura.

Första fotvårdstillfället för höstterminen är 10 augusti

Projektet Åländska talböcker är ett femårigt projekt med bidrag från stiftelsen Leo, Mary och Mary-Ann Hackman som startade 2019.