26 oktober 2022 - Resa till Iris hjälpmedel i Enskede

Onsdagen den 26 oktober, finns möjligheten att besöka Iris hjälpmedelsföretag i Enskede. Iris säljer hjälpmedel för synskadade på svenska marknaden. På resan kommer vi även att besöka synskadeföreningen i Norrtälje.

Resan är över dagen med egen buss. Vi startar i Mariehamn på morgonen onsdagen den 26 oktober och är tillbaks samma kväll. Resan har beviljats understöd från Blomsterfonden, målsättningen är att kostanden per person blir maximalt 45 euro för resa, mat och program. Det finns bra möjligheter att kombinera resan från fastlandet till en tilläggskostnad. ​

Tidtabellen är ännu inte fastslagen men i stora drag: 

7.30 Avfärd från Mariehamn med Vikinglines färja Rosella 
Sjöfrukost 
10.50 Anländer till Enskede 
Lunch 
Studiebesök hos Iris Hjälpmedel 
Bussfärd mot Norrtälje och träff med Norrtäljes Synskadeförening
20.00 Färjan avgår från Kapellskär (svensk tid) 
23.30 Anländer till Mariehamn (finsk tid)

Anmälningar görs till Ålands Synskadades verksamhetsledare Charlotta Solax på telefon 04573438950 eller kansli@syn.ax senast i augusti. Din egen distriktsförening kan säkert också hjälpa till att besvara dina frågor. Hoppas vi ses i höst på vår Sverigeutflykt!

 

Aktuellt

ÅRETS BEMÖTANDEPRIS – NOMINERA DIN KANDIDAT Under Ålands Funktionsrättsdag på Alandica den 28 november avslöjar Ålands handikappförbund och dess medlemsföreningar samt premierar 2022-års vinnare av Bemötandepriset.

På Åland hålls varje år i september en tre dagar lång skördefest som har blivit en given högtid för såväl ålänningar som turister. Skördefesten är en unik möjlighet att åka runt på hela Åland och besöka gårdar och gårdsföretag. Kom med och besök vackra Åland!

Ålands Handikappförbund deltar tillsammans med alla sina medlemsföreningar i Prideparaden. Kom med du också!

Under hösten och våren ordnar föreningen olika aktiviteter, nedan planen för hösten. Vill du göra nåt annat, ta kontakt med oss!

Ålands Synsakdade ordnar återkommande aktiviteter under vår och höstterminerna. Alla dessa aktiviteter är gratis och vi tar gärna emot förslag på andra aktiviteter som ni är intresserade av!

Ålands Synskadade ordnar subventionerad fotvård för sina medlemmar, både ordinarie och stödjande, några gånger per termin.

Vår fotvårdare heter Heidi Hanses-Teirfolk och jobbar tillvardags på Sunda Foten. Sunda foten kommer till verksamhetscentret Ankaret ett par gånger per termin. Du bokar ditt besök via kansliet på telefon 04573438950. Ett besök kostar 20 euro, du kan betala kontant, med kort eller få faktura.

Första fotvårdstillfället för höstterminen är 10 augusti

Projektet Åländska talböcker är ett femårigt projekt med bidrag från stiftelsen Leo, Mary och Mary-Ann Hackman som startade 2019.