Är du vår nya chefredaktör?

4.11.2022 uppdaterad 4.11.2022

Journalister hör hit! Jobbet som chefredaktör för vår organisationstidning Synvinkel lediganslås. Skicka in din ansökan senast den 18.11.  

Ett bord med en dator och ett nummer av tidningen Synvinkel. I förgrunden en hund som tittar mot kameran.

Vi välkomnar dig, journalist och ombrytare, intresserad av att fördjupa dig i synfrågor, till Förbundet Finlands Svenska Synskadades (FSS:s) kommunikationsteam. I vårt kafferum möts rehabiliterare, påverkare och kommunikatörer, bollar idéer, delar erfarenheter, skrattar och hurrar för varandra. In och ut svansar också vår maskot och blivande bloggare, ledarhunden Palo.

Arbetsuppgifter

På FSS får alla blommor blomma och du är en av dem. Du bär ansvaret för att vår tidning Synvinkel kommer ut 8 gånger per år och utvecklas som organisationens fönster mot omvärlden. Din svenska är utmärkt och du trivs med allt från att åka ut på reportage till att redigera och språkgranska andras texter och sprida alstren över sociala medier. I vårt team är du den som har ett grafiskt öga och bryter om både tidningen och andra trycksaker. Beroende på dina intressen får du också delta i kampanjer, fotografering, audio- eller videoproduktion, översättningar mm. En förutsättning för att du ska klara jobbet är att du har journalistisk erfarenhet och kunskaper i InDesign och Photoshop.

FSS i ett nötskal

Vi erbjuder ett självständigt jobb som delvis kan ske på distans och en varm gemenskap där vi tillsammans jobbar för att vår målgrupp ska få information, hjälp och kamratstöd på ett för dem tillgängligt sätt. Förbundet arbetar mångsidigt inom synfältet. Vårt kontor, Synvillan, ligger i Helsingfors, vid Arabiastranden. Vi har en egen audiostudio och producerar podcasts, taltidningar och punktskriftstidningar. Våra regionala rehabiliteringsrådgivare hjälper klienter med lösningar för en fungerande vardag och våra IT-experter stöder medlemmarna och personalen vid behov. Påverkansarbete gentemot beslutsfattare och allmänheten är en viktig del av vår verksamhet, likaså samarbete med våra distriktsföreningar som är aktiva i hela Svenskfinland. 

Tjänsten som chefredaktör är en tillsvidareanställning på 100% och inleds 1.1.2023 eller enligt överenskommelse. Sänd in en fritt formulerad ansökan, inklusive CV och löneanspråk till jobb@fss.fi före 18.11. Intervjuer sker löpande under rekryteringsprocessen.

Har du frågor? Kontakta kommunikationschef Henrika Mercadante, tfn 044 712 3013, henrika.mercadante@fss.fi

Vi ser fram emot att höra från dig!