Resa till Malta 25.9 - 8.10.2017

NÖSS ordnar i samarbete med Ingves & Svanbäcks resebyrå en studie- och rekreationsresa till den vackra, lugna och trivsamma Medelhavsön Malta. 

Måndag 25.9: Samling vid Kronoby flygfält senast kl 18.30. Finnairs flyg avgår från Kronoby 19:50 till Helsingfors. Övernattning på hotell Bonus Inn i 2-pers. rum nära flygplatsen.

Dag 2) Tisdag 26/9: Helsingfors-Malta:

Finnairs flyg från Helsingfors kl. 05:50 till Malta där vi landar 08:50. Transfer till vårt hotell där vi inkvarterar oss för 12 nätter på hotell. 

Dag 3–13) Onsdag 27/9-lördag 7/10: Malta

Under vår vistelse på Malta har vi ett par dagar till egen disposition för bad, avkoppling och andra intressen. Vi kommer att träffa representanter för synskadede samt göra en del andra utflykter. Shoppar gör vi bäst i Sliema eller längs Republic Street i Valletta. 

Utflykter:

1. Heldagsbesök i Valletta 27.9.                   36€/pers.20-39pers.

Med en lokalguide bekantar vi oss med sevärdheterna i Maltas huvudstad Valletta. Staden delas i två delar av den kilometerlånga shoppinggatan Republic Street, som går ända ut på udden till St. Elmofästningen. Valletta, ligger på en 60 m hög klipphalvö och omges av 400 år gamla stadsmurar. Vi får bl.a. se St. John’s Co-Cathedral (malteserriddarnas klosterkyrka och en av Europas märkligaste kyrkor), stormästarpalatset, Manoelteatern, St. Pauls-kyrkan och trädgårdsanläggningen Barracca.

2. Heldagstur till grannön Gozo 29.9.          43€ /pers. 20-39pers.

Vi tar oss till den bergiga och gröna ön Gozo med färja, ca 30 min båtfärd. En pittoresk ö där de flesta lever på jordbruk och fiske. Vi besöker huvudstaden Victoria med sitt gamla citadell, en tillflykt när pirater tidigare hemsökte ön. Vi ser även öns tempelplats Ggantija från äldre stenåldern och öns mest kända badort Marsalforn och fiskeläget Mgarr, som är Gozos enda hamn.

3. Halvdagstur till Södra Malta 1.10          28€/pers. 20-39 pers.

Dagen börjar med besök på ett museum som visar Maltas gruv- och stenhuggerihistoria. Vi besöker sedan Tarxien där vi ser stenålderstemplen från tiden 3000–1400 f.Kr. med sina egenartade ornament. Efter lunch kommer vi till Marsaxlokk med Maltas största fiskeflotta. I hamnen ser vi de färggranna traditionella fiskebåtarna, Luzzuz. På väg tillbaka åker vi genom Birzebbuga, som är sommarställe för många familjer på Malta, till Wied iz-Zurrieq. Denna utflykt sker en söndag, då man har en stor loppmarknad i Marsaxlokk.

4. Folklore Evening 6.10.               53 € (med mat o dryck) ingen guide

Denna kväll ger dig en möjlighet att väcka alla dina sinnen med en kombination av mat, dryck och sång. En fantastisk kväll med lokala delikatesser serverade medan du njuter av traditionell levande musik ute under stjärnorna. En kombination av den typiska kulturen på Malta. En kväll att minnas som en fantastisk ”Maltese Night”!

Dag 14) Söndag 8/10 Malta-hemorten:

Transfer från hotellet till flygplatsen för hemresa. Finnairs flyg avgår kl.09:45 till Helsingfors 14:45 och vidare 16:30 till Kronoby kl. 18:20.

 

Resedatum:             25.9 - 8.10.2017, 14 dagar

Pris:                        1.655 € / pers.   Dolmen Resort Hotel, mera info: www.dolmen.com.mt

Enkelrumstillägg:       295 € /pers.

 

I priset ingår:

Flygresa Kronoby - H:fors - Valletta t/r i turistklass inkl. flygskatt
13 nätter på hotell i 2-pers. rum, inkl. frukost
Lokala skatter

I priset ingår inte:

Reseförsäkringar
Utflykter enligt programmet inkl. svensktalande guide o busstransfer
Hotellets buffé middag 20 € / pers. inkl. drycker / kväll

 

Giltigt pass eller EU-identitetsbevis behövs! Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.

Specialvillkor tillämpas på denna resa. Se närmare på www.ingsva.fi. Vaccinationer: www.rokote.fi.

För mera information och anmälan kan man ringa Ann-Sofie Grankulla, tel 050-3795 658.